DSLR accu opladen

Het opladen van een DSLR accu met de Voltaic Solar laders

Hoe kan ik gebruik maken van zonne-energie om de accu van mijn digitale camera op te laden? Hier beantwoorden we die vraag stap voor stap.


 

Stap 1: Identificeer het type accu dat je digitale camera gebruikt
Verwijder de accu uit de camera en zoek naar het modelnummer op de accu. Het modelnummer is meestal een korte combinatie van letters/nummers, bijvoorbeeld: Canon BP-511 of Nikon EN-EL8.  

Nikon batterij Canon batterij


Stap 2: Aanschaffen van de juiste lader

De lader die bij de camera door de fabrikant is geleverd vereist meestal een stopcontact en kan niet gebruikt worden met een DC input dat nodig is voor het opladen met zonne-energie. We hebben een verscheidenheid aan acculaders, genaamd ‘cradles’. Deze zijn getest op het werken met zonne-energie. Zie ook onze categorie ‘DSRC Accu’s Cradles’.

Mocht je de juiste lader niet kunnen vinden, neem gerust contact met ons op via support@goingsolar.nl en vermeld het merk en type van je camera. Wij kunnen voor bijna iedere DSRC accu een lader vinden.

Cellonic DSLR oplader 


Step 3: Plaats de accu in de cradle


Stap 4: 4W en 8W Solar laders voor kleine mobiele apparaten
Sluit de lader aan op de zonnepanelen.
Koppel de V11 of V39 Voltaic batterij van de zonnepanelen af en plug in plaats daarvan de cradle met de accu erin. Kies bij de voltageschakelaar voor een 12V output.

voltage regelaar


Stap 5: 4W en 8W Solar laders voor kleine mobiele apparaten
Plaats de zonnepanelen richting de zon.Stap 6: voor Laptop Solar laders
Sluit de cradle aan de V60 Voltaic batterij.
Stel de output op 12V en plug de meegeleverde 12V autolader in op de DC uitgang van de V60 batterij. Sluit de 12V DC autolader, die is meegeleverd, aan op de cradle. Sluit de 12V DC autolader aan op de cradle en zet de V60 Voltaic batterij aan. Ook kan je verbinding maken door de cradle direct aan de zonnepanelen te sluiten, zoals bij de V11 en V39 batterijen (stap 4 en 5).

Hoe lang duurt het om de DSRC accu op te laden?

Op de batterij, zie je een Voltage (meestal 3,7 of 7,4 V) en de capaciteit (bijvoorbeeld 1200mAh). Vermenigvuldig deze getallen en deel door 1000 en je krijgt het aantal watturen. Een 7,4 V, 1200 mAh is een 8,9 wattuur accu. Met onze 4 Watt Solar tassen en Solar laders, duurt het voor elk wattuur van de capaciteit van de batterij ongeveer 35 minuten om op te laden in direct zonlicht. Een 8,9 wattuur batterij zal ongeveer 5,5 uur in beslag nemen om op te laden.


Voor onze 8 en 10 Watt Solar tassen en laders duurt het laden van één wattuur ongeveer 18 minuten. Onze 16 Watt Laptop Solar lader zal zelfs iets sneller zijn!


Bovenkant

eCommerce by CubeCart